DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo kívánsága: harcolni a Mercedesekkel

Daniel Ricciardo örülne, ha egy-két Mercedes-motoros autóval felvehetné a küzdelmet – nem elég, hogy rajtbüntetést kap majd a vasárnapi versenyen, az ausztrált a szabadedzésen is problémák hátráltatták.

Ricciardo és csapattársa, Danyiil Kvjat a mezőny végéről vág majd neki az Olasz Nagydíj versenyének, miután a McLaren belgiumi esetéhez hasonlóan ők is dupla motorcserével „trükköznek” – a csapat így azt várja, Szingapúrra megfelelően felkészülhetnek, ott ugyanis már jobb eredményeket várnak, mint Monzában. „Ha valakivel felvehetjük a harcot a Mercedes-motorosok közül, akkor jó munkát fogunk végezni” – mondta Ricciardo. „A Sauber nagyon jónak tűnt ma, így ha sikerül előttük végeznünk és közel néhány Mercedeshez, akkor valószínűleg ez minden, amit kérhetünk.”

 Daniel Ricciardo



A Red Bull pilótája ennek ellenére az autó teljesítménye miatt nem aggódik, szerinte ugyanis folyamatos a fejlődés a csapatnál, még akkor is, ha ez a pálya nem nekik fekszik a legjobban. „Nem leszünk teljesen a mezőny végén, néhány pozíciót előre fogunk jönni. Az autó megint elég jól működik, az első szabadedzésen kigurultunk vele, és versenyképesnek tűnt. A kasztni határozottan jobb, ez már sorozatban a harmadik hétvége, amikor elégedettek voltunk vele, és ez már most több, mint tavaly. Az egyenesekben nyilván szenvedünk egy kicsit, de itt ez a helyzet.”

Az ausztrál csapattársa, Kvjat szintén problémákkal küszködött, neki váltógondjai akadtak délután, emiatt 30 percet várakozott a bokszban, így a második gyakorláson a mezőny végén, a 20. helyen végzett. „A középmezőny nagyon szoros lesz” – mondta az orosz. „A Mercedes-motoros autóknak nyilvánvalóan nagy előnyük van ezen a versenypályán, számunkra pedig nem lesz könnyű futam a vasárnapi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: