DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Monzával együtt a show is távozna az F1-ből”

A Formula-1 a magja egy részét veszítené el, ha eltörölnék a monzai helyszínt a versenynaptárból, így mindenképpen küzdeni kell a maradásáért – állítja Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke.

Monzának 2016-ban lejár a versenyrendezési joga, és jelenleg is folynak a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy meghosszabbítsák-e a szerződést – a szervezők nem szeretnék kifizetni azt a díjat, amelyet Bernie Ecclestone kér, az F1 ura azonban nem enged, és továbbra is azt az összeget követeli tőlük, amit a többi európai versenyhelyszíntől. Az üzletember állítja, nem az ő kezében van a döntés, így csak a szervezőkön múlik, születik-e megállapodás. 

Maurizio Arrivabene



Az 1980-as év kivételével 1950 óta minden évben Monzában rendezték az Olasz Nagydíjat, így a helyszín rendkívüli történelemmel bír az F1-ben. Maurizio Arrivabene szintén kifejtette véleményét a vitával kapcsolatban, és szerinte mindent meg kell tenni azért, hogy a naptárban tartsák hazai versenyük helyszínét. „Nagyon sokszor mondtam már, hogy a Formula-1-nek van egy magja, amit Monza, Spa-Franchorchamps, Hockenheim, Silverstone és Monaco alkot.”

„Minden ember, aki elveszíti a kultúráját, elveszíti a gyökereit és már nem ember többé. Ha elveszítjük a magot, akkor elveszítjük a show-t. Lehetőség van arra, hogy egyértelműen döntsünk [azzal, hogy segítjük Monzát]. Nem vagyok a többi verseny ellen, hiszen ez egy nemzetközi show. De kell lennie egy belső körnek. Ez az én véleményem és a Ferrarié is.” A kérdésre, a csapat tervezi-e, hogy szerepet vállal Monza megtartásában, Arrivabene így felelt: „Mi nem tárgyalunk Bernie-vel – ez nem a mi feladatunk vagy felelősségünk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: