DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Kisezer” új elemet próbált ki a Williams

A Williamsek mondhatni szokás szerint a középmezőnyben zárták a pénteki szabadedzéseket, de a csapatnál nagy az optimizmus, Valtteri Bottas és Felipe Massa is erős folytatásban bízik.

Bár délután a grove-iak két pilótája csak a 9. és 10. helyen zárt, nagyjából másfél másodperccel Lewis Hamilton etalonja mögött, a Williamstől már megszokhattuk, hogy az első napon még nem teregetik ki lapjaikat. Számos egyéb dolga is volt a csapatnak ahelyett, hogy a leggyorsabb köridőre játsszon, amit a teljesítményért felelős főmérnök, Rob Smedley részletezett is: „Kisezer mechanikai összetevőt leteszteltünk, köztük a váltó és a felfüggesztés fejlesztéseit, és még olyanokat is, amelyeket csak később fogunk élesben bevetni.”

11227635_1382394388491211_9041567145400170268_n



 

Bottasnak nem is volt oka semmiféle panaszra az edzésnap végén: „Jó péntekünk volt. Szerencsére száraz maradt az idő, és az egész programunkon probléma nélkül rágtuk át magunkat. Rengeteg beállítási munkát végeztünk el az autóval, kipróbálva különféle aero-, mechanikai- és felfüggesztés-konfigurációkat. Most hogy mindkét autóval sokat dolgoztunk, temérdek információ áll a rendelkezésünkre, amelyekből kiválaszthatjuk a legjobb kombinációt holnapra. Már várom, hogy mi sül ki belőle, mert szerintem erősek leszünk” - vélekedett a finn.

 

Csapattársa, Felipe Massa szerint az istálló eddig mindent elvégzett a pályán, amit csak lehetett. „Pozitív napot zártunk, elégedett vagyok az autó balanszával és vezethetőségével, ami azt jelenti, hogy jól indult a hétvége. Most össze kell hasonlítanunk az adatainkat a riválisokról alkotott képünkkel rövid és hosszú etapokon is. Első ránézésre azonban az autó versenyképesnek tűnik, így csak arról kell gondoskodnunk, hogy készen álljunk holnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: