DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Decemberig is elhúzódhat a 2016-os szezon

Több verseny, rövidebb nyári szünet, decemberig elhúzódó, leállás nélküli szezon – ezt hozhatja a 2016-os év az F1 mezőnye számára, azonban a végleges döntésre még várni kell.

Az Olasz Nagydíj versenyhétvégéjén eltérő információk láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy pontosan hol rendezik majd az utolsó futamot 2016-ban – az Autosport állítása szerint Malajziában, a Motorsport.com szerint azonban Abu Dhabiban rendezhetik a szezonzárót. Azonban ami biztos, hogy Bernie Ecclestone decemberre tenné a jövő évi utolsó nagydíjhétvégét.

„Malajziát későbbre tesszük, decemberre, kicsit távolabb Szingapúrtól” – nyilatkozta Ecclestone az Autosportnak. „A malajziaiak örültek, a szingapúriak azonban nem, szóval még átgondoljuk a dolgot. Jelen pillanatban nem hiszem, hogy máson változtatnunk kellene.” Ezzel azonban néhány csapat nem ért egyet, ugyanis a tervek szerint 2016-ban rövidebb lesz a nyári szünet, így a csapattagok kevesebb időt tölthetnek majd együtt családjukkal.

 Bernie Ecclestone



„Fontos lenne, hogy megtartsuk a szünetet és a leállást, ez különösen fontos az olyan csapatok számára, akikkel egy személyzet utazik folyamatosan” – nyilatkozta a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley. „Ha olyan szezonunk lesz, amely során nem lesz leállás, akkor több embert kell alkalmaznunk. Ez nagyon költséges lenne. Ahogy ma működnek a dolgok, az jól szolgálja a Formula-1-et: megfelel az utazó csapatunknak, hiszen a családjaikra is gondolnunk kell.”

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams is hasonlóképp vélekedik, és úgy gondolja, a Stratégiai Csoport következő megbeszélésén biztosan felmerül majd ez a téma: „Aggasztó számunkra, hogy nem lesz leállás. Olyan fontos mindenki számára a Formula-1-ben, hogy legyen szünetük… Lobbizni fogunk ezért.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: