DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: A gyerek többet ér, mint bármilyen siker

Nico Rosberg az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy az elmúlt hétvégén világra jött kislánya, így a jelenlegi F1-es mezőny hatodik apájává vált.

A németet arra is megkérték, hogy árulja el az újszülött nevét, ezt a kérdést viszont mintha csak keresztülengedte volna a fülén. Ehelyett arra igyekezett választ adni, hogy a baba születésének örömét össze tudja-e hasonlítani bármilyen sikerrel, amit eddig versenyzői karrierje során elért.

Dppi_00115009_690



„Nagyon izgalmas és eseménydús napokat éltünk át. El sem hiszem, ami történt. Tiszteletem küldöm a világ összes anyájának!” - jelentette ki viccesen. „Rengeteg érzelem felszabadult bennem és szuperboldog vagyok. A gyerek születése által kiváltott érzelmek sokkal intenzívebbek, mint bármilyen versenyzéssel elért siker után. És az egészben olyan tényezők is szerepet játszanak, mint a szeretet és az egészség, ez pedig mindenképpen fontosabb, mint mondjuk egy futamgyőzelem.”

Rosberg a sajtótájékoztató további részében már nem lelhette ennyire örömét, hiszen többen is felhánytorgatták Lewis Hamiltonnal szembeni egyre növekvő, immár 28 pontos hátrányát a tabellán, illetve azt a tényt is, hogy az elmúlt három futam mindegyikén pozíciókat veszített a rajtnál. „A pontkülönbség persze a rossz irányba mozog mostanság, de csak egy kicsivel több, mint egy futamgyőzelem a lemaradásom, szóval továbbra is optimista vagyok, küzdök és igyekszek csökkenteni ezt a hátrányt” - mondta határozottan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: