DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Monza: Nem ússzuk meg eső nélkül

Ha Monzára gondolunk, rendszerint verőfényes napsütéses képek jutnak eszünkbe, a most következő F1-es hétvégén viszont lehet, hogy a háromból csak két nap csillan majd meg a nap fénye az autókon.

A monzai Olasz Nagydíjra alapvetően nem igazán jellemező az eső, de ha mégis megérkezik, akkor igazán emlékezetes dolgokat tud produkálni – erről alighanem Sebastian Vettel és a Toro Rosso csapattagjai sokat tudnának mesélni. Az előttünk álló versenyhétvégén, bár a futamot legnagyobb valószínűséggel száraz pályán rendezik, jó eséllyel ismét szükség lesz a nedves pályára alkalmas abroncsokra.

vettel_monza_2008_2_D



Ami a pénteki napot illeti, a délelőtti szabadedzést szinte biztosan száraz pályán rendezik, a délutáni edzés viszont e sorok írásakor, csütörtök délben még kérdéses, hiszen egy alacsony nyomású légköri képződmény érkezik Észak-Olaszország fölé, melynek útját eső és villámlás kíséri majd, ám valószínűleg csak a második edzés végét követően.

A szombati napon viszont a legvalószínűbb lehetőség az eső, a kvalifikációt a dolgok jelenlegi állása szerint nedves, esős pályán rendezhetik majd. Ennek ellenére nem lesz különösebben hideg, az előrejelzések 25 fok körüli hőmérsékletről szólnak. Vasárnap viszont már aligha lesz szükség a zöld vagy a kék oldalfalú Pirellikre, a versenyt a meteorológusok véleménye szerint száraz pályán rendezhetik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: