DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari pilótáért cserébe adna motort a Red Bullnak?

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne is elutazik az Olasz Nagydíjra, ami önmagában nem is lenne meglepő, ám az üzletembernek fontosabb dolga lesz, mint hogy csapata garázsában drukkoljon.

Olasz források szerint ugyanis a Ferrari is beszállt abba a játékba, amelynek tétje, hogy milyen motor fogja 2016-tól meghajtani a Red Bull autóit, és a La Gazzetta dello Sport azt írja, hogy Marchionne a hétvége során a Milton-Keynes-iekkel tárgyal majd, megpróbálva meggyőzni őket arról, hogy ne a Mercedes ajánlatát fogadják el, ha a Renault kihátrálna mögülük az év végén.

Az elmúlt hetekben egyre több beszédtémát jelentett a Red Bull bizonytalan motorhelyzete, főleg azt követően, hogy a Mercedes a jelek szerint továbbra is hezitál, hiszen ha a jelenlegi legerősebb motort az egyik legjobb aerodinamikával rendelkező csapat kezeibe adnák, fennállna a veszélye, hogy a partnercsapat legyőzné a segítségére siető gyári istállót.

Dppi_00115002_318



A Ferrarinál a hírek szerint nem tartanak ettől, sőt, a Gazzetta azt írja, Marchionne kész lenne mindig a legfrissebb specifikációt a Red Bull rendelkezésére bocsátani, ha jövőre életbe lépne a megállapodás. Ráadásul az olaszok partnereként arra is lehetőség nyílna, hogy a Toro Rosso is visszatérjen a Ferrari-erőforrásokra, míg a Mercedes-kapcsolat esetében még sohasem került szóba, hogy a fiókcsapat is követhetné a Red Bullt.

Persze a Ferrarinak sem a jótékonykodás lenne az elsődleges célja, az olasz lap ugyanis azt is tudni véli, hogy a motorszerződésért cserébe Marchionne esélyt akar szerezni csapata számára arra, hogy 2017-től rátehesse a kezét a Red Bull egyik sajátnevelésű pilótájára. Ennek értelmében pedig Daniel Ricciardo, Max Verstappen vagy Carlos Sainz vehetné át Kimi Raikkönen helyét a finn szerződésének jövő évi lejárta után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: