DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari most mindenkit megtart

Azok után, hogy a 2014-es szezon végén szinte az összes fontos embert lecserélték a maranellói F1-es csapatnál, úgy tűnik, hogy idén a stabilitás volt a cél: az utolsó kulcsember is aláírt 2016-ra.

A tavalyi szezonban óriási változások történtek a Ferrarinál: távozott két csapatfőnök, az elnök, Fernando Alonso és a technikai személyzet több jeles tagja. Kis túlzással azt mondhatjuk, a csapat kulcsemberei közül egyedül ketten maradtak, Kimi Raikkönen és James Allison, akik egyaránt a Lotustól érkeztek 2013 telén, illetve nyarán.

További párhuzamokat is felfedezhetünk kettejük közt, hiszen mindketten jártak már korábban is a Ferrarinál (Raikkönen 2007 és 2009, míg Allison 1999 és 2005 közt), mindkettejük szerződése csupán az idei szezon végéig szólt, ráadásul a finn versenyző és a brit technikai igazgató esetében is szóltak hírek év végi távozásukról.

allison_2015_cs



Most itt az újabb párhuzam: mindketten maradhatnak a csapatnál az eljövendőkben is, hiszen Kimi Raikkönen után a technikai igazgató szerződését is meghosszabbították. A különbség „csupán” annyi, hogy Allison egészen 2018-ig aláírt a csapattal, azaz úgy látszik, hogy a Scuderia fontos szerepet szán neki az istálló sikeres útra terelésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: