DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Wolff: Bottasnak nincs oka elhagyni a Williamst

Toto Wolff, aki a Mercedes csapatvezetője, egyben pedig Valtteri Bottas menedzsere is, nem lát ésszerű indítékot, miért távozna a finn pilóta jelenlegi F1-es alakulatától.

A Mercedes motorsport-igazgatói és az F1-es csapat üzleti ügyvezetői posztját betöltő Toto Wolff érdekelt Valtteri Bottas pályafutásában is: Mika Hakkinennel és Didier Cotonnal együtt a 25 éves versenyző útját egyengető menedzseri csoport tagja. A pletykák szerint Bottas jövőre a Mercedes-motort használó Williams helyett az abszolút rivális Ferrarihoz szerződhet, Wolff azonban nem érzi indokoltnak a lépést.



„Ő egy jó srác, aki csábító lehet sokak számára – de a Williams harmadik erő a bajnokságban, a céljuk pedig az, hogy minden versenyen a dobogón legyenek, ezért nem látom okát annak, hogy távozzon” – mondta Wolff az olasz La Gazzetta dello Sportnak, elhallgatva azt a pár apróságot, hogy a Ferrari harmadik helyett második a pontversenyben, a Williamstől eltérően már versenyt is nyert, emellett pedig a bajnoki címszerzésre jóval nagyobb az esély egy komoly pénzügyi háttérrel bíró gyári csapatban, mint egy ügyfélistállónál.

Ha Bottas idén elhagyja a Williamst, az őt leigazoló csapatnak fizetnie kell, hogy kivásárolja érvényes szerződéséből – érdekes, de Wolff egyetértene, ha így történne. „Logikus a Williams számára, mivel sokat invesztáltak bele, kockázatot vállaltak, mikor még fiatal volt, ez pedig egyelőre nem térült meg. Ezt kaphatnák vissza, ha eladnák őt egy másik csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: