DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: A pilóták felelősek a rossz szereplésért

Vehetjük úgy, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg fejmosást kapott a főnökségtől a Mercedes legrosszabb V6-os versenyéért. Az F1-es csapat vezetője kiemelte: egyedül motorjukat illeti dicséret.

A két Mercedes 2014 kezdete óta alighanem legproblémásabb versenyét teljesítette, mindkét autó gyengén rajtolt, Hamilton már az első körben hibázott, később pedig mindkét versenyző Daniel Ricciardóval ütközött, amelyért a bajnoki címvédőt meg is büntették. A Mercedes végül hatodik és nyolcadik helyet ért el, amely a legrosszabb kombinált eredmény a V6-os korszak óta. Sebastian Vettel ráadásul 21 pontra csökkentette le a különbséget Rosberghez képest.

Toto Wolff, a csapat üzleti ügyvezető igazgatója emellett felhívta a figyelmet arra, hogy míg tavaly főleg műszaki hibák vezették pontvesztésekhez, idén Monacóban pedig szintén az alakulat hibázott Lewis Hamilton győzelembe kerülő taktikájával, addig most leginkább a versenyzők okolhatók a teljesítményért.



„Olyan sok baleset volt, ahol azt fejtegetjük, hogy ki hibázhatott, hogy valószínűleg mindenki felelős a teljesítményért, amelyet ezen a napon mutatott” – rakott terhet versenyzői vállára a Magyar Nagydíjat követően Toto Wolff. „Nico az opciós gumival küszködött az elején, hiányzott az autó tempója, de aztán láthatták, hogy Lewis sebessége nagyon jó a középmezőnyben. Azt mondanám, a mai nap fénypontja a motor volt, amely néhány körön át segített minket Nico és Ricciardo ütközése előtt.”

Ami Nico Rosberg verseny eleji szenvedését illeti, Wolff egyedül arra tudott ígéretet tenni, hogy a problémát alaposan kivizsgálják a Belga Nagydíj előtt. Nem csak ezt kell górcső alá venni a csapatnak: a rossz rajtokra, melyek már Silverstone-ban is szembetűnően sújtották a Mercedest, ahol mindkét Williams lehagyta az autókat, szintén megoldást kell találni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: