DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren-fricska a kritikusoknak

Eric Boullier, a wokingiak igazgatója garantálja, hogy F1-es csapata előbb-utóbb rátér a sikerek útjára, melynek tökéletes alapot nyújthat a hungaroringi dupla pontszerzés.

Miután az évad első kilenc versenyén csak öt pontot gyűjtött össze a Mclaren, a Hungaroringen – a McLaren egyik legsikeresebb pályáján – egyből 12-t zsákmányoltak a wokingiak, Fernando Alonso ötödik, és Jenson Button kilencedik helyének köszönhetően. A remek eredmények azonban csak félig elégítik ki a csapattagokat, mert mindenki tudja, hogy leginkább a riválisok problémáiból profitálhattak a fekete-vörös autók.



„Nagy volt a lemorzsolódás mértéke, amiből sikerült hasznot húznunk, de a csapatunk nem ötödik és kilencedik helyekből építette fel a jó hírnevét” – idézte Eric Boulliert a gpupdate.net. „De az általunk szerzett 12 pont nagyszerű fricskát jelent, ahogyan nekivágunk a nyári szünetnek, valamint a gyárleállásnak.” A McLaren a tavalyi USA Nagydíjon zárt legutóbb mindkét autójával pontszerző helyen, és Fernando Alonso sem végzett ilyen előkelő pozícióban a 2014-es Szingapúri Nagydíj óta, ahol negyedik lett a Ferrarival.

„2015 első fele extrém módon megterhelő volt mindenki számára a McLaren-Hondánál” – folytatta a francia. „De ebben az időszakban is segítettük egymást, és pontosan ezt fogjuk folytatni ez után is. Olyan keményen fogunk dolgozni, amennyire emberileg lehetséges, hogy folyamatosan visszakapaszkodjunk az élre. És ne feledjük, hogy a pilótáink is nagyszerű munkát végeznek a pályán és azon kívül is. Időbe fog kerülni, amíg ott leszünk, ahol szeretnénk, de odaérünk, ezt garantálhatom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: