DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Massát is befolyásolta a megemlékezés

Az F1-es Magyar Nagydíj után csapatfőnöke szerint Danyiil Kvjat versenyzésére hatással volt a Jules Bianchira való emlékezés - most Felipe Massa osztotta meg nehéz pillanatait.

Szomorú, de mégis felemelő pillanatokkal kezdődött a 30. Magyar Nagydíj: az egész F1-es mezőny, a Bianchi-családdal kiegészülve kört alkotott a célegyenesben, és néma csendben emlékezett meg a július 17-én elhunyt francia versenyzőről, majd a nemzeti imádságunk akkordjai alatt újból felidézhették magukban a legkedvesebb emlékeiket Jules-ről. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a végül második helyen záró Danyiil Kvjat számára igen nehéz volt eleinte a versenyre koncentrálni, de nem ő volt az egyetlen, aki gondolataival harcolt a futam során.



Felipe Massa már gokartos korában megismerte a franciát, majd a Ferrarinál is sok időt töltöttek együtt – a hétvége előtti csütörtöki sajtótájékoztatón jó barátjának nevezte őt. Ez a generáció még nem tapasztalta meg a halált a Forma-1-ben, talán ezért is okozott nehéz pillanatokat számukra a megemlékezés, és a brazil versenyző szavai alátámasztották, miért futott enerváltan a Magyar Nagydíj 69 köre során. A williamses előbb rosszul állt fel a rajtkockájába, amiért megbüntették, végül a gumikkal küszködve csak a 12. helyen végzett.

„Nem volt könnyű, mindenkinek nehézséget okozott” – idézte Massát a Crash.net. „Különösen az, hogy egy olyan versenyző családjával voltunk együtt, aki nagyon közel állt hozzám. Végig rá gondoltam, és arra kértem, hogy figyeljen oda ránk. Próbáltam a legjobbamat nyújtani, de sajnos nem sikerült elég jól.” Arra a kérdésre, mely azt firtatta, hogy a megemlékezés befolyásolta-e a teljesítményét, Massa így válaszolt: „Nem tudom, talán igen, mert nem volt éppen könnyű pillanat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: