DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Ez egyszeri kisiklás volt a részünkről

A Williams F1-es csapata már a szezon leglassabb versenye, Monaco után is ezt mondta, de egyértelműen látszik, hogy a grove-iak nem tudták hozni a várt eredményt a szintén kanyargós Hungaroringen sem.

Felipe Massa versenyét nem csak autójának szokatlanul gyenge teljesítménye befolyásolta, hanem komoly mentális terhet jelentett neki a verseny előtt megemlékezés Jules Bianchiról. Ez azonban még nem mentség arra, hogy azzal a Williamsszel, mellyel a Brit Nagydíj első szakaszában vezetett, nem tudott a pontszerzők közé furakodni, Miközben Max Verstappen a negyedik, Fernando Alonso pedig az ötödik lett, sőt, még Romain Grosjean, illetve Marcus Ericsson is pontokat szerzett a Lotussal, illetve a Sauberrel.



„A tempónk nagyon, nagyon rossz volt, nem tudom miért” – idézte Massát az Autosport. „Lassúak voltunk, különösen én a forgalomban, főleg a közepes keverékű gumikon. Egyszerűen nem tudtam vezetni, teljesen hiányzott a tapadás az autóról. Úgy vélem, hogy az utolsó etapom sikerült a legjobban, amikor szabad volt a pálya előttem az opciós abroncsokon, de még ez sem volt annyira gyors. Sokat szenvedtem a tempóhiány miatt.”

Noha a Williamsnél sejtették, hogy nem a Hungaroringen érik majd el ez évi legjobb eredményüket, Rob Smedley szerint Bottas dobogóra állhatott volna, ha nem kap defektet a futam utolsó szakaszában. A teljesítményért felelős mérnök szerint inkább az a teljesítményvesztés aggasztó, ami a hétvége többi része és vasárnap között mutatkozott. „Nem hiszem, hogy azon kellene gondolkoznunk, hogy a vonalvezetés vagy a lassú kanyarok miatt teljesítettünk így. Tudtuk, hogy nem ez lesz a legjobb versenyünk, de egész hétvégén nem voltunk olyan rosszak, mint vasárnap. Meg kell értenünk ezeket a problémákat” – mondta a brit.

Massa ennek ellenére biztos abban, hogy csapata vissza fog vágni Belgiumban. „100 %-ig biztos vagyok benne, hogy ez egyszeri kisiklás volt, úgy vélem, nem minden versenyen ez vár majd minket. A legutóbbi futamon erősnek mutatkoztunk, a dobogóért, sőt a győzelemért harcoltunk. De meg kell értenünk a történtek okát, hiszen lesz még egy lassú versenyünk idén, Szingapúrban. Mindent meg kell tennünk azért, hogy versenyképesek legyünk, de sok olyan pálya van még, amelyek kedveznek nekünk, így ez nem lesz nagy probléma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: