DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Ilyen a normális versenyzés

A háromszoros világbajnoknak a Mercedes vezetőségének tagjaként is értékelnie kell a Magyar Nagydíjat, de nem esik pánikba a csapat kudarcától. Hamilton büntetett ütközését versenybalesetnek tartja.

Niki Lauda a sportág többszörös világbajnoka, akinél többet kevesen tudnak arról, milyen az igazi, vérbeli versenyzés, ugyanakkor a Mercedes csapatelnöki posztját is betölti. A 69 körös Magyar Nagydíj a szezon eddigi legeseménydúsabb futama volt, a Mercedesek számára azonban nem is alakulhatott volna rosszabbul. Rossz rajt, elrontott kanyar, ütközések, defekt és büntetés után Lewis Hamilton és Nico Rosberg csak hatodik-nyolcadik helyen fejezte be a futamot.



Mercedes-főnökként alapos oka lenne a kesergésre, de versenyzői énje tudja, a szerencse forgandó a Formula-1-ben, annyi domináns futam – 2015 addigi részében mindkét autó végig dobogón ált – után elkerülhetetlen volt, hogy valamikor kudarcot valljanak.

„Ez így megy, a Ferrari volt a legjobb, az eredmény a Mercedes számára pedig nem jó. De számomra ilyen a normális versenyzés, ami előtte és tavaly jutott nekünk, az meglepetés. De egy normális verseny során ez történik, reagálnunk kell ezekre a problémára, és folytatni a harcot” – fogalmazott Lauda, aki a nagydíj után már a kritikusok orra alá dörgölte, hogy korábbi kijelentéseikkel elég bután festenek az akciókkal teli versenyt követően.

Lauda kitért Hamilton és Ricciardo ütközésére is, amelyért a brit bokszutca-áthajtást kapott. Ő nem büntetgetett volna. „A Ferrari tökéletesen rajtolt, a Mercedes viszont hibát követett el, mivel egyik autó sem úgy jött el, ahogy Silverstone után kellett volna. Lewis szuperagresszív volt, azt kell mondanunk, hogy túlságosan agresszív is. Végül a Ricciardóval való baleset során egy átlagos versenybaleset történt, senki nem csinált semmit” – osztotta meg meglátását Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: