DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jorda válaszolt kritikusának: Gyere az F1-be

Nemrég egy komoly elismerésben álló korábbi női autóversenyző szólta le Carmen Jordát, akinek szerinte nincs helye a Formula-1-ben. A Lotus fejlesztőpilótája nem maradt adós a reakcióval.

Nem mindenki van kibékülve azzal a ténnyel, hogy az idei szezon kezdete óta a Lotus képviseletében Jorda a tűz közelébe került az F1-ben, hiszen saját formaautós pályafutása során még nem alkotott maradandót a 27 éves spanyol. A pilótahölgy egyelőre a szimulátorban segíti a csapat munkáját, de reményei szerint még idén vezetheti is majd az autót egy filmforgatási nap keretében.

Az FIA-nál a nők könnyebb elfogadásáért dolgozó Michele Mouton azonban pár hete nyíltan kimondta, hogy Jordának szerinte semmi keresnivalója nem lenne az F1 környékén. A spanyol fülébe is eljutott ez a kritika, és nem is hagyta azt szó nélkül. Véleménye szerint attól, hogy Mouton a ’80-as években megnyert néhány WRC-futamot, még nem látja át a Formula-1 működését.

Dppi_00115004_396



„Nagyon meglepett ez a megjegyzés, hiszen még sohasem találkoztunk, és ismeretlenekről nem szokás így beszélni” - nyilatkozta a döbbent Jorda a motorsport.com-nak. „Még nem volt lehetőségem elmondani számára, hogy miből is áll a programom. Ő szép eredményeket ért el a raliban, és hitet adott mindannyiunk számára, de nem hiszem, hogy a ralit egy kalap alá lehetne venni az F1-gyel. Szóval igazán váratlanul ért, amit mondott.”

„Úgy két évvel ezelőtt már próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de sohasem sikerült összehozni egy találkozót. Nehéz vele összeegyeztetni a dolgokat, de már mondtam neki, hogy jöjjön el egy versenyemre. Sohasem tette meg.”

„Ismét meg fogom próbálni, elhívom őt ide, és megmutatom neki, hogy mit is csinálok, és mi is az az F1-es autó. Nem tudom, hogy vezetett-e már F1-es gépet a múltban, de sohasem láttam őt ennek a sportnak a közelében. Nincs semmi bajom a ralival, ő nagyszerű eredményeket ért el ott, de én nem sokat tudok a versenyzés azon ágáról, ő pedig talán nem sokat tud az F1-ről. Örömmel látnám, ha egyszer eljönne, és megismertethetném vele ezt a világot és a saját programomat.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: