DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg: Spában már biztonságos autóm lesz

A Force Indiák aggasztó karosszéria-meghibásodásokat szenvedtek el a Magyar Nagydíjon. Versenyzőjük szerint a problémák megoldódnak, a csapat pedig a Red Bull-lal és Williamsszel csatázhat.

A hungaroringi versenyhétvége első szabadedzésén Sergio Perez hátsó felfüggesztése tört el, amely a mexikói ijesztő bukfencéhez vezetett, a futamon pedig Nico Hülkenberg gyűrte maga alá első szárnyát a célegyenesben, ami miatt az első kanyarban levő gumifalig meg sem állt. A csapat a szokásostól eltérő kerékvetőket és az általuk keltett vibrációt okolta a történtekért, azt határozottan tagadták, hogy a nemrég bemutatkozó B-autó fejlesztésénél a biztonságból áldoztak volna fel a sebesség kedvéért.

„Két különböző problémánk is volt a hétvége folyamán, amely semmi esetre sem jó” – idézi az Autosport lap Hülkenberget, aki mindazonáltal bizakodó, a meghibásodások nem fognak újra előfordulni. „Biztos vagyok benne, a csapat keményen fog dolgozni azon, hogy megértse az okát. Nem fér hozzá kétségem, hogy a fiúk megjavítják Spáig. Ehhez némi időre van szükség. A helyzet olyan, amilyen, és a lehető legjobb tudásunk szerint kell megoldanunk.”



Ennél fontosabbnak tartja Hülkenberg azt a pozitív tapasztalatot, hogy olyan autókkal is harcolni tudtak az eset előtt, amelyek végül a dobogón kötöttek ki. „Azzal az érzéssel megyek a nyári szünetre, hogy a szezon második fele nagyon jól alakul majd, mivel jelentősen fejlesztettük az autót. Budapesten a Williamsszel és Red Bull-lal is harcoltunk, amelynek igazán, igazán örülni lehet. Élvezem a pillanatot, és várom az év második felét.”

A magyarországi kettős kiesés előtt a Brit (a B-autó első versenye) és Osztrák Nagydíjon (az alapverzió utolsó versenye) egyaránt sikerült a Force Indiának duplán pontot szerezni, a bajnokságban továbbra is őrzik az ötödik pozíciót. Ha év végéig sikerül megtartani, ez fennállásuk legjobb eredménye lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: