DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Prost: Frusztráló látni, hogy mi zajlik az F1-ben

Hiába a jövőbemutató technológia, a rajongókat mégsem hozza annyira lázba a Formula-1, mint néhány évvel ezelőtt. Ez már Alain Prostnak sem tetszik, aki burkolt utalást tett rá, hogy a Formula-E jobban csinálja a dolgokat.

Prost korábban versenyzőként és csapatfőnökként is részese volt a Formula-1 körforgásának, jelenleg viszont a fő hangsúlyt már a tavaly indult elektromos sorozatra, a Formula-E-re fordítja, ahol az első csapatbajnokságot megnyerő e.dams vezetőségének tagja. Az a sorozat az egész szezonon át szoros csatákat hozott, ám Prostnak nem tetszik, ami eközben az elismerten magasabb technikai színvonalat képviselő F1-ben történik.

Dppi_03415008_019



„Kicsit frusztráló azt látni, hogy mi zajlik az F1-ben” - mondta a motorsport.com-nak. „Rendkívül előrehaladott technológiát képvisel a motor, de az emberek nem vevők rá. Talán valami egészen mást várnak az F1-től. Elvégre nem is az autók karosszériája, és nem is a nyers tempója fogja meg őket, hanem csatákat akarnak látni. Izgalmakat akarnak, hiszen a versenyzők bajnoki címe a fő kérdés.”

„A Formula-1 továbbra is távolságtartó marad, egy kicsit mindenki messze áll tőle. Hiába ezek a második évükben járó motorok, amelyek 30-40%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, hiszen a rajongókat nem érdeklik. Alkalmazkodni kellene a nézőkhöz is, akik többségükben 40-60 év körüli vérbeli rajongók.”

A franciának érthető módon kicsit maga felé is hajlik a keze, szerinte az elektromos sorozatban megvan a potenciál ahhoz, hogy néhány év múlva olyan bajnoksággá váljon, amire az F1-ből kiábrándult nézők áhítoznak. „Mi a Formula-E-ben más célcsoportot, fiatalabb közönséget próbálunk elérni. De nyilvánvaló is, hogy nem alkalmazhatjuk mindkét sorozat számára ugyanazt a marketing stratégiát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: