DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Button lehet a Top Gear műsorvezetője?

Ehhez foghatót még nem hallottunk eddig Jenson Button jövőjéről: amennyiben elhagyja az F1-es mezőnyt, a BBC népszerű tévéműsorának arca lehet. Hamarosan bejelentés is következhet.

Jenson Button Formula-1-es jövője sok találgatás tárgya. Azt már szinte tényként kezelik, hogy az előzetesen gondolt kétéves szerződés helyett csak 1+1 szezonra szóló kontraktus köti a McLarenhez, az opciós lehetőség pedig a csapat kezében van, ők döntenek arról, maradhat-e a világbajnok 2016-ban vagy sem. Buttont a Magyar Nagydíj idején először szóba hozták egy másik csapathoz, a Williamshez igazolással is, melyet azonban az opció értelmében a McLaren megakadályozhat.

Button a Top Gear adásában 2009-ben


A brit Daily Mail beszámolója szerint Jenson Button azonban egészen máshol töltheti a következő évet, habár az autóktól határozottan nem szakadna el: a BBC műsora, a Top Gear egyik műsorvezetője lenne. Az 1977 óta sugárzott televíziós program jelentős átalakulásokon esik keresztül, miután a BBC egy producer bántalmazása miatt kirúgta Jeremy Clarksont, emiatt pedig társai, Richard Hammond és James May is távozás mellett döntöttek.

A Daily Mail arról is beszámolt, hogy „egy bejelentés várható nagyon rövid időn belül”. A BBC korábban már közölte, a brit rádiós, Chris Evans lesz a műsor egyik új arca, hozzá csatlakozna Jenson Button. Clarkson, Hammond és May egy másik csatornán készül hasonló műsort indítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: