DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel megpróbálja a lehetetlent

Jelenleg a 2015-ös F1 szezon felénél tartunk, és hihetetlen, de Sebastian Vettel még mindig a bajnoki esélyesek között van, és izgatott az előtte álló út miatt.

Azok után, hogy 2014-ben a Mercedes volt az abszolút domináns csapat, mindenki arra számított, hogy a Lewis Hamilton - Nico Rosberg páros az idén is elhúz a mezőny többi tagjától, legfőképp azután, hogy az első kilenc versenyből nyolcat megnyertek.

Vettel és a Ferrari legelőször a maláj győzelmükkel hívták fel magukra a figyelmet, majd Magyarországon megmutatták, hogy nem szabad őket leírni, mivel megszerezték az idei második győzelmüket.

Vettel, Rosberg Hungaroring



A németnek mindössze 42 pontos lemaradása van a világbajnoki tabella éllovasával, Lewis Hamiltonnal szemben, míg 21 ponttal előzi meg őt a második helyezett Nico Rosberg, emellett pedig még van kilenc verseny, amin bármi történhet.

Bár tudja, hogy a Ferrarinak még van min dolgoznia, a négyszeres világbajnok kijelentette, hogy mindent bele fog adni. „Még sok munka kell ahhoz, hogy felzárkózzunk, de soha nem tudhatod. Biztos vagyok abban, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehetetlen lehetséges legyen. Ennek a legjobb módja az, hogy higgadtak maradjunk, és kihozzuk magukból a legjobbat, utána pedig meglátjuk, hogy ez hová vezet.”

A vasárnapi győzelem volt a német számára az első a Hungaroringen, de ami leginkább tetszett neki, az az, hogy beérte Ayrton Senna győzelmeinek a számát (41). Mindössze Michael Schumacher (91) és Alain Prost (51) van már csak előtte. „Senna rekordját beállítani valami hihetetlen. Nem is tudom szavakba önteni” – nyilatkozta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: