DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Új mérnökkel erősít a Ferrari

A Ferrari nemrégiben megerősítette a hírt, miszerint csapatukhoz hamarosan új mérnök fog érkezni, méghozzá nem is akárhonnan, hanem az F1 bajnoki címvédőjétől, Mercedestől.

A Mercedes nem sokkal tavaly karácsony előtt erősítette meg a híreszteléseket, miszerint Lewis Hamilton nagy tapasztalattal rendelkező teljesítményért felelős mérnöke, Jock Clear elhagyja a csapatot.

Korábban olyan találgatások voltak, hogy a brit Clear, aki már többek között Michael Schumacherrel és Jacques Villeneuve-vel is dolgozott együtt, a Ferrari miatt lépett ki a csapatból. A német Bild újság azonban a következőket állította: „A Mercedes elhagyása után Clear  egy évig nem dolgozhat a Formula-1-ben.”

150067-can-_resize



Azonban, ahogy az várható volt, a Ferrari hamarabb meg akarta magának szerezni a mérnököt, mint ahogy az egy év letelik, ami így azt jelenti, hogy egyezséget kell kötniük a Mercedesszel. Clear küszöbön álló érkezését a maranellóiak technikai igazgatója, James Allison jelentette be egy széleskörű interjú keretében, amit az olasz Autosprint magazinnak adott.

Úgy tűnik, hogy Clear fogja átvenni a mérnökcsapat irányítását, és hasonló szerepet fog betölteni, mint a tavaly év végén távozó Pat Fry.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: