DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Bottas válaszolt a Ferrari-pletykára

A Magyar Nagydíj csütörtöki napján az F1-es újságírók először szembesíthették Valtteri Bottast a pletykákkal, melyek múlt héten reppentek fel az olasz sajtó közreműködésével.

A Corriere dello Sport lap kész tényként számolt be arról, hogy Valtteri Bottas jövőre elhagyja a Williams istállót, és a Ferrarihoz igazol, ahol honfitársa, Kimi Raikkönen helyét veszi át. A sportújság pontos részleteket is közölt, például azt, hogy a Scuderia 12 millió eurót fizet a rivális csapatnak, hogy kivásárolja Bottast szerződéséből, bejelentésre azonban Raikkönen opciós joga miatt augusztusig nem kerülhet sor. Ahogy várható volt, Magyarországon az újságírók az első alkalommal felkeresték magát Valtteri Bottast.



„Semmit sem tudok erről mondani. Ami engem illet, semmi újat nem tudok hozzátenni maguknak a legutóbbi alkalomhoz képest. Természetesen pletykából sok van. Nem tudom, ezek honnan származnak. Semmit sem erősítettek meg, ezért várnunk kell, hogy meglássuk” – idézi a crash.net Bottast, aki nem is tagadta, nem is ismerte el a sajtóhír valódiságát.

„Természetesen versenyzőként szeretnéd, ha hamar eldőlne, de néha várnod kell. Az élet ilyen. Egészen biztosan el fogjuk mondani, ha lesz valami, amit el kell” –beszélt rejtélyesen Bottas. A szavakat akár úgy is lehet értelmezni, mint megerősítést, valóban tárgyalásban áll a Ferrarival. „Számomra ez nem igazán változtat semmin. Nem számít, ha én indítok be néhány másik átigazolást, nem jelent különbséget.”

Kimi Raikkönen korábban egy nyilatkozatban elismerte, ha a Ferrari nem tartja meg, nem keres magának új csapatot, hanem visszavonul a Formula-1-ből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: