DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo és Verstappen nem megy a Ferrarihoz

A Red Bull kötelékébe tartozó két pilótát is szóba hozták az olasz F1-es alakulattal. Az ausztrál személyesen nevetett a pletykákon, Verstappen helyett apja kommentálta a híreket.

Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Max Verstappen, Carlos Sainz – eddig ezeket a neveket hallhattuk mint Kimi Raikkönen lehetséges utódjai a Ferrarinál, amennyiben a finn versenyző szerződését nem hosszabbítja meg 2016-ra az istálló. Egyesek már eleve meghökkentőnek tűnnek, Ricciardo és apján keresztül Verstappen pedig tagadta a feltételezést.

„A Ferrari nem keresett meg minket” – mondta Jos Verstappen a De Telegraafnak, aki 17 éves fia helyett intézi ügyeit, egy lehetséges felkérésnek így mindenképp keresztül kell futnia rajta. „Ha pedig érdeklődtek, az szép elismerés Maxnek, de nem több. Végül is szerződésben állunk a Red Bull-lal.”



Ricciardo egyszerűen nevetett, mikor a Formula-1 hivatalos oldala arról kérdezte, elképzelhető-e, hogy menedzsere tárgyalt Maranellóban. „Én vagyok a saját menedzserem. Én pedig nem tárgyaltam senkivel. Biztos a médián keresztül egyeztettünk velük! Nyilvánvalóan szép dolog, ha egy topcsapat, mint ők, számol az emberrel. De én is egy topcsapattal vagyok.”

Honfitársa és elődje, Mark Webber úgy gondolja, a fiatalabb ausztrál jövőre semmiképp sem vált csapatot, de ha a Red Bull nem javul, elgondolkozhat a cserén. „Ő szenzációs kvalitású. Jobb helyzetbe kell kerülnie a jövőben, újra győzelmeket szereznie és összehoznia egy bajnoki hadjáratot. A következő év közepén fontos döntéseket kell meghoznia” – mondta a The Age lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: