DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Jules nem akart úgy járni, mint Schumacher”

A kilenc hónapja Suzukában súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi apja egyre kevésbé bízik fia felépülésében, és fájó számára, hogy pont az történt meg vele, amitől a család a legjobban félt.

A francia versenyző futam közben a traktorral való ütközés során komoly fejsérüléseket szerzett tavaly októberben, aminek következményeként továbbra is kómában fekszik a nizzai kórházban. Szülei folyamatosan mellette állnak, Philippe Bianchi azonban most egy a korábbiaknál is szomorúbb nyilatkozatban felfedte, hogy fia felépülése a vártnál is lassabban halad.

„Az egész kibírhatatlan, minden nap kínszenvedés. Olykor úgy érezzük, hogy megőrülünk, mert számomra ez a helyzet sokkal szörnyűbb annál, mintha meghalt volna. Azért, mert tudjuk, hogy képtelenek vagyunk neki segíteni” - idézi őt a France Info.

„Múlik az idő, és már nem vagyok annyira optimista, mint két-három hónappal a baleset után voltam, amikor még gyorsabb javulásba reménykedtünk. Egy ponton azonban vissza kell ereszkednünk a földre, és tudomásul venni a helyzet komolyságát.”

JULES-BIANCHI



Az apa elmondta, hogy Bianchi képes ugyan megfogni a mellette állók kezét, ám nem tudja, hogy ez tudatos cselekvés vagy csupán reflex a részéről. A legaggasztóbb számára, hogy a balesetet követő kritikus fél évben nem történt számottevő javulás az állapotában, de már attól is fél, hogy mi történne akkor, ha fia egy napon felébredne. Immár maga Philippe Bianchi is párhuzamot vont Michael Schumacherrel, aki egy síbaleset következtében 2013 végén szintén hasonló helyzetbe került.

„Ha maradandó sérülései lennének, akkor egész biztosak vagyunk benne, hogy azokkal Jules nem is akarna együtt élni. Korábban beszéltünk is erről. Közölte velünk, hogy ha hasonló baleset történne vele, mint Michael Schumacherrel, vagy ha egyszerűen csak nem lenne képes vezetni többé, azt rendkívül nehezen tudná elfogadni. Ez volt az élete” - zárta nyilatkozatát az összetört apa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: