DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button még nem gondol a jövő évi maradásra

Jenson Button úgy véli, hiba lenne, ha azon gondolkodna, hogy a következő szezonban is a McLarennél versenyezhet-e, miközben a csapat jelenleg rendkívül nehéz időszakon megy keresztül.

2014 végén a McLaren brit pilótája, Jenson Button egy két évre szóló szerződést írt alá csapatával, ám a második év azon múlik, hogy a McLaren meg akarja-e tartani őt Fernando Alonso mellett. A helyére két fiatal tehetség is pályázik, méghozzá Kevin Magnussen, aki tavaly már versenyezhetett az istállótál, és Stoffel Vandoorne, aki jelenleg a GP2-ben kamatoztatja tudását, nem is akárhogyan, hiszen a pontversenyben az élen áll.

Az autosport.com megkérdezte Buttont arról, hogy milyen kilátásai vannak a jövőre nézve. „Nem hiszem, hogy jelenleg én vagy Fernando a jövőnkön elmélkednénk. Csak a jelenre koncentrálunk, és arra, hogy miként tudnánk javítani a dolgokon. Nem gondolkodom azon, hogy az elkövetkezendő három évben bajnokságot nyerünk, mivel nem tudom, mi fog történni. Rossz ennyire előre tervezni. A jelenben kell élni, és megváltoztatni a dolgokat, nem szabad csak a távoli dolgokra koncentrálnunk.”

_L4R7480_resize



„Tudjuk, jövőre már jobb évünk lesz, és az utána lévő remélhetőleg még jobb, de ki tudja, hogy mennyire. Most az a fontos, hogy leszegett fejjel dolgozzunk és nyomjuk, ahogy csak lehet.”

Emellett Alonso is kijelentette, a csapat arra összpontosít, hogy előrelépjenek, és jobban teljesítsenek jövőre, és az azt követő években. „Úgy gondolom, az egész csapat a következő évre koncentrál, ezért a 2015-ös év arról szól, hogy fejlesszük az autót. Egyszerre dolgozunk a kettőn. Számunkra minden hétvége egy teszt arra, hogy felkészüljünk a következő évre. Minden pénteken, szombaton és vasárnap ezt a tesztet végezzük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: