DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A Sauber újításokkal készül Szingapúrra

A Sauber felfedte, hogy az F1 nyári szünete után, Szingapúrra jönnek egy nagy fejlesztési csomaggal, amely segít majd a motor teljesítményének a tökéletesítésében.

A hinwili székhelyű csapat jelenleg a konstruktőri bajnokság hetedik helyét foglalja el, ám ennek ellenére Monaco óta nem szereztek pontot. Remélik, hogy Belga Nagydíj előtti váltás a Ferrari továbbfejlesztett motorjaira előrelépést jelent, majd a későbbi újítások az autón visszavezetik őket arra a szintre, hogy újból a pontokért harcolhassanak, akárcsak a szezon elején.

Felipe Nasr Silverstone



A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kalenborn elmondta, hisz abban, hogy a csapata képes lesz ismét hozni azt a formát, amit az előző években is, leszámítva persze a gyengére sikerült 2014-es szezont. „Egyre közelebb kerülünk oda, ahová tartozunk a sportban, és ahol tradicionálisan voltunk” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

„Sokkal versenyképesebb csomagunk van, mint tavaly. A karosszériának és a hajtásláncnak is sok köze van ehhez, ráadásul a motorszállítónk nagy lépést ért el az előző évhez képest. A fejlesztési ütemet tartani nem mindig egyszerű, ám elárulhatom, hogy a szingapúri futam környékén érkezik jó néhány újítás. Előtte azonban készülünk egy motorfejlesztéssel is, szóval meggyőződésem, hogy tudunk még mutatni valamit az idén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: