DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: A pályaismeret itt nem hátrány

Silverstone különleges jelentőséggel bír a Toro Rosso F1-es újonca számára: 2014-ben ezen a helyszínen teljesítette élete első Formula-3-as versenyét. Ráadásul úgy érzi, jellege kedvezni fog az STR10-nek.

Tavaly tavasszal a gokartos múltú Max Verstappen Silverstone-ban mutatkozott be a Formula-3-as Európa-bajnokság mezőnyében – azt hozzá kell tenni, nem ez volt élete első autóversenye, korábban a Ferrari által szervezett Florida Winter Seriesben is rajthoz állt. Tapasztalatlansága ellenére a hétvége harmadik versenyén dobogós helyet szerzett, amely megnyitotta az utat későbbi kiváló eredményei előtt.

„Az F3-ban vezettem itt, valamint egy egynapos Renault-teszten is, ami nem olyan sok pályaidő, de kicsit több, mint más helyszíneken. Elsőre nem könnyű megérteni a pályát, de sokat fejlődtem a versenyhétvége során. Remélhetőleg ezen a hétvégén újra ott folytathatom, ahol abbahagytam, és még javulhatok is” – mondta Verstappen, aki az előző helyszínt, a Red Bull Ringet is ismerte, a nagydíjon pedig nyolcadik pozícióval gazdagodott.



A Renault-motor gyengeségei ellenére úgy érzi, a pálya kanyargós részei kedvezni fognak a Toro Rosso autójának. „A Becketts és Maggots nagyon fontos köridő szempontjából, a kulcs pedig az, hogy megtaláld a szükséges ritmust. Nagysebességű, ami a kanyarokban segíteni fogja az autót, habár a hosszú egyenesekben kissé szenvedhetünk. Nagyszerű pálya, ezért igazán várom, hogy itt versenyezhessek. Az időjárás szeszélyes lehet, a keresztben fújó szelek pedig plusz kihívást jelenthetnek, néha teljesen más beállításokra van szükség egyik edzésről a másikra” – ecsetelte a mezőny holland pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: