DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: A Brit Nagydíj az olimpia, aranyért megyek

A Mercedes világbajnoka nem egyszerűen nyerni akar Silverstone-ban: dominálni akarja zárni a szabadedzéseket és időmérőt is. Túltengnek az érzelmek a brit F1-esben hazai versenye előtt.

A Brit Nagydíj Silverstone-ban a szezon talán legkülönlegesebb versenye Lewis Hamilton számára. Mindkét csapata színeiben nyerni tudott már otthon: a McLarennel 2008-ban, a Mercedesszel pedig 2014-ben állhatott a pódium legfelső fokára. Tavalyi győzelmét mégsem érzi tökéletesnek – ezért idén nem csupán ismételni akar, hanem a hibát is kiköszörülné.

„Tavaly nyerni tudtam, de nem szereztem pole-pozíciót, ezért nem volt tökéletes hétvége” – mondta az önbizalomhiányosnak nem nevezhető Hamilton a Mirror lapnak. „Nem is tudom, volt-e már olyan hétvégém, amelyet úgy igazán domináltam. Idén pedig ez a cél. Dominálni a hétvégéket, meghódítani a pályát, sorban az edzéseken, kvalifikáción, futamon. Remélem, büszkévé tehetem az embereket.”



„Emlékszem, amikor Nigel Mansellt néztem, miközben a brit lobogót tartotta a kezében. Ez olyan, mint az olimpia, egy aranyérem, zászlóval a kezedben a kocsiban, miután megnyerted a nagydíjat. Ilyennek képzelem el egy aranyérem megnyerését. Egy olyan érmet nyerhetnék meg, amely csak nekem készült. Elég aranyat nyertem már” – fogalmazott Hamilton, habár az ’arany’-at csak átvitt értelemben érthette, hiszen legutóbb épp a dobogón kapott trófeák minőségére panaszkodott, és arra, hogy előző évben Silverstone-ban műanyag díjat adtak neki.

„Hatalmas a nyomás az emberen a hazai versenyén. A legtöbbet saját magad támasztod, de ott az a plusz is, amely a rajongók elvárásaiból fakadt. Érzem a múló éveket. Lehet, hogy még hét esélyem lesz Silverstone-ban, ami soknak tűnik, de valójában nem az. Nagyon értékes lehetőségek. Ezért ha veszítesz egyszer, az érzés még nagyobb benned, hogy visszagyere a következő évben, és akkor sikerüljön.”

Csapattársa, Nico Rosberg mindenesetre azon lesz, hogy Hamilton megtapasztalja ezt az érzést: a német pilóta biztos benne, hogy más idei versenyekhez hasonlóan hazai pályán is le tudja győzni a bajnoki éllovast.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: