DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hill: Hamilton nem elég jó vesztes

A korábbi világbajnok szeretné, ha honfitársa – aki már Nagy-Britannia legeredményesebb F1-ese – változtatna magatartásán és életvitelén. Szerinte Michael Schumacher jobb vesztes volt nála.

37 futamgyőzelmével Lewis Hamilton elsőségek számában az Egyesült Királyság legeredményesebb Formula-1-es versenyzője, ha pedig idén világbajnok lesz, utolérheti Jackie Stewart három bajnoki címét is. Sokak szerint azonban még mindig lenne hová fejlődnie. Damon Hill – aki az 1996-os vb-címmel és 22 győzelemmel büszkélkedhet, utóbbival négy hellyel áll Hamilton mögött a britek örökranglistáján – úgy gondolja, jobb vesztessé kell válnia.



„Lewis nem reagál megfelelően akkor sem, ha másodikként végez. Úgy gondolom, változtatnia kellene a viselkedésén” – mondta az 54 esztendős Hill a Kölner Express lapnak. Azután korábbi első számú riválisához, Michael Schumacherhez hasonlította honfitársát. „Még ő is megtalálta a módját, hogy amikor másodikként végzett, valamiféle győzelemként tekintsen az eredményre.”

Hamilton pályán kívül mutatott, bulvárlapok által előszeretettel követett magánélete sem nyeri el Hill tetszését. „Aggódom az életstílusa miatt. Bokszmeccseken jelenik meg, divatbemutatókon, koncerteken, de attól félek, fel kellene áldozni ebből a könnyed életvitelből. A kettő együtt nem működik” – jelentette ki a Williams egykori sztárja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: