DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas megfontolná az ügyfélautók ötletét

A Haas F1-es csapata ferraris partnerkapcsolatának köszönhetően felkészülten fog nekivágni első szezonjának - és szívesen fogadnák, ha a csapatok elfogadnák az ügyfélautókat.

Az amerikaiak és a Ferrari közötti szerződés nem csak a motorokra szól, a Haas számos más, engedélyezett alkatrészt kölcsönözhet Maranellóból, sőt, a csapat szélcsatornáját is használhatják, ami óriási terhet vesz le a vállukról. Günther Steiner, az újonc gárda vezetője azonban tovább menne, és örülne neki, ha bevezetnék az ügyfélautók lehetőségét – szerinte mindegy, hogy saját, vagy más autójával érik el, a lényeg, hogy sikeresek legyenek.



„Minden a versenyképességről szól. Azt, hogy ezt az állapotot hogyan éred el, teljesen mindegy” – mondta az osztrák az Autosportnak. „Nem vagyunk annyira önzőek, hogy mindenképp magunknak akarunk autót csinálni. Amíg versenyképesek vagyunk, addig minden rendben van. Ebben a pillanatban konkrét terveink vannak, de ha felmerül egy jobb lehetőség, azt kell tennünk, ami a legjobb számunkra. A Forma-1 nagyon gyorsan változik, ami nem túl jó nekünk, de ha jó irányba történik a változás, akkor örülni fogunk neki. De ha nem így lesz, akkor a saját utunkat járjuk majd, mint a Ferrari technikai partnere. Nem aggódunk túlságosan, hiszen nem vagyunk abban a helyzetben, hogy mi döntsünk erről, és csak arra koncentrálunk, hogy készen álljunk a következő szezonra.”

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nemrég örömmel adott hangot annak a tervének, hogy a Renault kiszállása esetén szívesen ellátná motorokkal a Red Bullt és fiókcsapatát, a Toro Rossót. Christian Horner ugyan nem kért belőle, de ha mégis így történne, akkor a gyári istállóval együtt már hat gárda autóiban dohogna vörös motor a Haasszal együtt. Ez viszont nem nagyon izgatja Steinert. „Nem aggódom emiatt, ez a Ferrarira tartozik. Szerződésünk van egymással, és bízok benne, hogy tartani tudják az abban megígérteket. Ha többeket is el tudnak látni, nem vagyok ellene, egészen addig, amíg teljesíteni tudják a megegyezésünket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: