DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Monacói Nagydíj - A rajtrács

A Mercedesek zsinórban harmadik évben sajátították ki az első sort a Hercegségben, ám eközben két büntetés miatt is módosult az F1-es mezőny monacói rajtfelállása.

Dppi_00114007_609



Bár már kilencedik alkalommal versenyez a pályán, Lewis Hamiltonnak még csak most először sikerült elhódítania a pole-t Monacóban. A Mercedesnek így jó esélye van arra, hogy Nico Rosberg előző két évben aratott győzelme után a dobogó tetejére is felálljanak egyhuzamban harmadszor.

Carlos Sainz a remek 8. helyre kvalifikált, ám az időmérő után a versenybírók elvették az eredményét amiatt, mert a spanyol a felszólítás ellenére késve hajtott be a mérlegelésre. A Toro Rossónak így a bokszutcából kell majd a mezőny után erednie.

Romain Grosjean már előre tudta, hogy váltócsere miatt öthelyes büntetés vár rá, emiatt pedig a 10.-ről a 15. pozícióba sorolták vissza. A francia és a spanyol pilóta büntetésének okán öten két hellyel is előrelép: Jenson Button révén így idén először rajtolhat McLaren az első tíz közül, annak dacára, hogy a Q3-as részvétellel még mindig adós a csapat. Nico Hülkenberg a 11., Felipe Massa a 12., Fernando Alonso a 13., Felipe Nasr pedig a 14. helyre ugrott fel ezáltal.

 

A Monacói Nagydíj rajtrácsa:

CFwZvZvUIAAcmD8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: