DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel csak egy Mercedestől vár rossz rajtot

Sebastian Vettel bízik benne, hogy az F1-es Monacói Nagydíj startjánál beférkőzhet a két Mercedes közé a 3. rajthelyről. Nem keres kifogásokat a Ferrari továbbra is jelentős lemaradására.

Vettel egy újabb harmadik rajthelyet szerzett, és Sanghajhoz és Barcelonához hasonlóan ismét csak a két Mercedes volt nála gyorsabb az időmérőn. Lewis Hamiltonhoz mért, több mint héttizedes lemaradását nagynak érzi, de leginkább a gumik viselkedésének tudja azt be.

Dppi_00115006_572



„Örülök a harmadik helynek. Úgy tűnt, hogy ma mindenki küszködött a gumik üzemi hőfokra való felmelegítésével, ami elég vicces, hiszen szuperlágyaknak hívjuk őket” - élcelődött a legjobban tapadó abroncsokon. „Talán a Mercedeseknek okozta a legkisebb fejfájást ez a probléma, emiatt tűnik nagynak a különbség. A csütörtöki eső nem igazán hátráltatott minket, hiszen az mindenkinek ugyanolyan volt. A mai alacsonyabb hőmérséklet ugyan nem segített, de nem akarunk kifogásokat keresni.”

A németnek jó kilátásai lehetnek egy újabb dobogóra, ráadásul úgy érzi, akár feljebb is juthat a harmadik helyről, ehhez azonban erős rajtra lesz szüksége - kissé paradox módon viszont tart attól, hogy Hamilton a kelleténél lassabban rugaszkodik majd el.

 

„Holnap a harmadik helyről, a belső ívről rajtolok, ahonnan bármi megtörténhet. Remélem, jól sikerült majd eljönnöm, és akkor esélyem lehet átugrani az egyik Mercedest. Kettőt már nehéz lenne, és egyúttal szükségem is lesz rá, hogy Lewis is jól rajtoljon, máskülönben blokkolná előttem az utat. A lemaradásunk még mindig egyértelmű, de többet nyerhetünk, mint amennyit veszíthetünk” - mutatott rá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: