DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainzt a 8. helyről a bokszutcába száműzték

Carlos Sainz hiába remekelt a Monacói Nagydíj időmérőjén, egy figyelmetlenség miatt kénytelen lesz a bokszból megkezdeni a futamot. Azt mondja, nem is lehet észrevenni a mérlegelésre hívó jelzést.

A versenybírók már az időmérő során jelezték, hogy a Toro Rosso spanyolját vizsgálat alá vetik, mivel elmulasztott megjelenni a mérlegelésen. A pilótákat rendszerint a kvalifikáció ideje alatt szólítják be erre a kötelező ellenőrzésre, amire egy lámpajelzés értesíti őket a bokszutcába történő behajtáskor. Ám amikor Sainznak jeleztek, ő továbbhajtott a csapata garázsa elé, és csak akkor vonult el a mérlegelésre, amikor a bokszba való következő visszatérésekor ismét jeleztek neki.

Dppi_00115006_213



„A versenyző nem állt meg a mérlegelésnél a Q1-ben, annak ellenére, hogy a piros lámpajelzés felszólította őt erre. Az autót a csapat nem is juttatta vissza az FIA garázsába, ehelyett további munkát végeztek el rajta” - fejti ki a versenybírók közleménye a vétséget, ami az időmérős eredmény törlését vonja maga után, így Sainznak a megszerzett 8. helyezés helyett a bokszutcából kell majd elrajtolnia.   

„A piros lámpát olyan helyre tették a bokszbejáratnál, ahol én nem látom” - magyarázta a történteket Sainz, még mielőtt kirótták volna rá a büntetést. „Csak későn vettem észre, de amikor legközelebb arra jártam, már behajtottam a mérlegelésre és minden rendben ment. Meg kellene változtatniuk a lámpa pozícióját, mert őszintén szólva nem láttam azt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: