DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Ez katasztrófa volt

A finn pilóta nem hogy a Mercedesekkel, vagy a csapattársával, még a Red Bullokkal sem tudta felvenni a versenyt az év idei hatodik F1-es időmérőjén, így joggal mérgelődött az autóból kiszállva.

Kimi Raikkönen egyszerűen nem tudott összerakni egy erős kört az időmérő edzés utolsó szakaszában, így csak a hatodik helyre futotta erejéből. Ezzel a teljesítménnyel immár ő az egyetlen az idei szezonban, aki egyszer sem tudta legyőzni csapattársát a kvalifikáción – Raikkönen 1,3 másodperccel maradt el a pole-pozíciós időtől, Vettel mögött pedig hat tized volt a hátránya.



„Nem a legjobb eredmény ez, hiszen itt nehéz az előzés” – idézte a Jégembert az Autosport. „Nem vagyok túl boldog, hiszen hosszú a verseny, ha beragadok valaki mögé, de megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle. Az első szett gumi nem tapadt eléggé, a második már jobb volt, de akkor meg forgalomba kerültem. Egyszóval katasztrófa volt. Az autó remekül ment, de nem tudtam eléggé felmelegíteni az abroncsaimat.”

Raikkönen a harmadik szabadedzésen megtörte autója bal hátsó felfüggesztését, de úgy véli, hogy ez nem befolyásolta teljesítményét az időmérőn. Ennek ellenére azt is elmondta, hogy a csapatnak ki kell elemeznie időmérős szenvedései okát, mert ezek a problémák folyamatosan determinálják versenyét. „Minden futamon ez történik. Változtatnunk és fejlődnünk kell ezen a téren, hiszen vasárnapra így nem túl jó a pozíciónk. A versenyeimet aláássa, hogy hátulról kell indulni, mert azzal telik el az idő, hogy megelőzöm a többieket, így kimaradok az élen folyó csatából” – mondta csalódottan a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: