DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Maldonado érzi, hogy jó versenye lesz

Az év eddigi nagydíjai Romain Grosjeannak kedveztek a Lotus F1-es párosán belül, vasárnap azonban Pastor Maldonado ideje is eljöhet a múltban sikeres pályáján, Monacóban – ha ki tudja használni nyolcadik rajtpozícióját.

A venezuelai, akinek legnagyobb eredményei még a GP2-ből származnak a monte-carlói pályáról, amely kategóriában kettő futamot nyert, a Q3-ban a kilencedik legjobb időt futotta meg, csupán 15 ezredmásodpercre lemaradva Carlos Sainzról, mivel azonban a Toro Rosso újonca csak a bokszutcából indulhat, Maldonado örökölte meg rajthelyét.

„Nem volt rossz. Jobb volt az érzés az autóban reggel, mivel néhány jótékony hatású változtatást végeztünk. Úgy gondolom, jobban is teljesíthettünk volna, de tartanunk kellett egy kis ideig az autót, hogy legyen helyünk a pályán az utolsó körre, emiatt pedig minden lehűlt valamelyest. A nyolcadik erős pozíció a rajtnál, én pedig úgy érzem, a holnapi jó verseny lesz számunkra” – idézi a Lotus sajtóközleménye Maldonadót.



Romain Grosjean sem végzett sokkal mögötte, a 11. helyen, a francia azonban már szerdán tudta, hogy váltócseréje miatt öt helyes rajtbüntetést kap majd. Mivel Sainz kiesik előle, holnap a 15. rajtpozícióba állhat fel.

„Hibát követtem el azon a körömön, amelynek a leggyorsabbnak kellett volna lennie a Q2-ben, és sokkal jobb időt céloztam meg, amellyel a legjobb tízbe kerülhettem volna. Lényegében blokkolt a kerekem, mikor a 15-ös kanyarba tartottam, és egyenesen továbbmentem, ami miatt körülbelül négy tizedet veszítettem el” – nyilatkozta a francia, aki azonban optimista a felzárkózást illetően. „Jónak tűnik az autó futamra, habár büntetéssel kell megcsinálnom, a 15. helyről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: