DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottast nem lepte meg a 17. rajthely

A Williams mindkét pilótája jóval rosszabb helyen végzett az előző futamokon megszokotthoz képest, de mind Felipe Massa, mind pedig Valtteri Bottas azt állítják, számítottak erre a nehéz hétvégére.

Bottas már a Q1-ben kénytelen volt búcsúzni, így csupán a 17. helyre állhat majd fel a vasárnapi rajtrácson. A finn rezignáltan vette tudomásul, hogy az utolsó előtti rajtsorba szól a jegye.  

Dppi_00115006_311



„A felvezető körömön forgalomba kerültem, így nem tudtam kellően felmelegíteni a gumikat, majd a mért körömben végig tapadáshiánnyal küszködtem” - magyarázta. „Tudtuk előre, hogy ez a pálya nem fog feküdni az autónknak, és egész hétvégén bajlódtunk is a gumik hőmérsékletével. Persze tudjuk, hogy ezen a pályán sok minden megtörténhet, és ha távol tartjuk magunkat a bajtól, akkor még lehetséges lesz a pontszerzés.”

Massa sem lehet sokkal büszkébb az eredményére, hiszen a 14. helyen végzett, pedig elmondása szerint minden rendben ment számára, tehát a Williams ezúttal csak ennyire volt képes. Vasárnap a legjobb tízbe való bekerülésről azonban ő sem tett el.

„Nem volt semmi különösebb problémánk az időmérőn, ami felelős lenne ezért a helyezésért” - ismertette a fájdalmas igazságot a brazil. „Monaco egyszerűen csak nem fekszik az autónk karakterisztikájának. Az egész nap során szenvedtünk, de nehezünkre esett megtalálni azt az időt, amire vágytunk. A holnap nem lesz könnyű, de a pálya sajátosságait ismerve bármi lehetséges. Nem valami nagyszerű eredmény ez, mivel jobb pozíciókhoz vagyunk hozzászokva, de bízok benne, hogy így is pontokat szerezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: