DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Az eső felboríthatja a gumitaktikát Monacóban

A Pirelli egy kiállást vár a vasárnapi F1-es Monacói Nagydíjra, de a várható égi áldás és a safety car megjelenése felboríthatja a csapatok stratégiáját - száraz időben a szuperlágy gumik először kerülhetnek elő idén verseny közben.

Ha jön az eső, ha nem, mindenképp érdekes lesz a Monacói Nagydíj abból a szempontból, hiszen a piros oldalfalú szuperlágy Pirellik először kerülnek fel az autókra versenyen ebben a szezonban. Az időmérő edzés első szakaszából csak a Mercedes és a Ferrari párosa tudott úgy tovább jutni, hogy csak a lággyal tették meg mért körüket. A kvalifikáció során többen (közöttük Daniel Ricciardo) is szenvedtek gumik felmelegítésével délután, ezért a kopás megelőzése helyett itt a fekete papucsok megfelelő felmelegítése lesz kulcsfontosságú a versenyen.



A Pirelli egyetlen kiállást vár a versenyre, és az ideális stratégia a gumigyártó szerint az első etapot szuperlágyon kezdeni, a 27. körben, vagy a környékén megejteni az cserét, aztán pedig lágyakon ki lehet húzni a verseny végéig. Ezt az egyszerű taktikát azonban felboríthatja, hogy eső is eshet majd a verseny alatt, a biztonsági autó esélye pedig az egész naptárban itt a legmagasabb.

„A monacói időmérő edzés talán a legfontosabb az évben, és elégedettek vagyunk azzal, ahogyan az új szuperlágy gumik teljesítettek az elsőségért folyó csatában. A legtöbb versenyzőtől három kiállást várunk holnap, hacsak nem történik valami szokatlan az időjárással, amiből már ma is kaphattunk ízelítőt” – nyilatkozta a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: