DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel a Mercedes hibájára vár

A Ferrari F1-ese figyelmeztette a rajongókat, ne várják azt, hogy a csapat hirtelen át fogja ugorni az éllovasokat. Nem csupán a Mercedesre, más istállókra is odafigyel.

Sebastian Vettel a szezon első négy versenyén a Mercedes legközelebbi kihívójának bizonyult, egy ízben sikerült mindkét Ezüstnyilat maga mögé utasítania: a bajnokságban harmadik pozíciót foglal el, egyetlen ponttal Nico Rosberg és 28-cal Lewis Hamilton mögött.

Barcelonába, a versenynaptár első európai helyszínére minden csapat nagyobb fejlesztési csomaggal érkezik, amely lehetőség a Ferrarinak: ráadásul az olasz csapat eddig a melegebb helyszíneken, Malajziában és Bahreinben teljesített erősebben, ez a sor folytatódhat Spanyolországban is. Vettel azonban óvatosabb az elvárásokkal, szerinte akkor győzhetik le a Mercedest, ha ők hibát követnek el.



„Próbáljuk ingerelni a Mercedest, muszáj mögöttük lennünk, és lecsapnunk, ha valami balul sül el nekik. Ugyanakkor az is fontos, hogy ne előzzenek meg minket más csapatok” – nyilatkozta Vettel a német DPA hírügynökségnek a hétvégén zajló Spanyol Nagydíj előtt.

A német versenyző kiemelte, nem lehet elvárni a Ferraritól, hogy szezon közben túlságosan nagy ugrásokat tegyen meg, és hirtelen átlépje a Mercedest. „Továbbra is övüké a legerősebb csomag. Nem dolgozol le egy ilyen deficitet túl hamar. A Ferrari lépést tett meg előre a tél folyamán, de eltart majd egy darabig, mire ugyanazon a szinten leszünk, mint a Mercedes” – fogalmazott a Formula-1 négyszeres világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: