DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Van der Garde már 2016-ra koncentrál

Csak egy minimális esélyt lát az F1-es folytatásra a Sauber ellen pirruszi győzelmet arató holland, így inkább arra koncentrál, hogy jövőre jó helyet szerezzen magának a WEC-ben vagy a DTM-ben.

Giedo van der Garde már a Sauber elleni jogi csatában aratott pirruszi győzelmét követően elismerte, hogy a történtek után nincs jövője a Formula-1-ben. A holland versenyző ezt most Adam Coopernek is elismerte, s kifejtette, hogy a WEC-ben vagy a DTM-ben tudja elképzelni a folytatást. Van der Garde a hétvégén mindkét sorozatot meglátogatta, ott volt a spái 6 órás futamon és a hockenheimi DTM-szezonnyitón is.

„Sosem lehet tudni, hogy mi történik majd az F1-ben, de jelenleg a DTM és a WEC a két fő célom a következő esztendőre” – nyilatkozta van der Garde Coopernek. „Idén már nehéz lenne valahova beugrani, mivel már nagyon el vagyunk késve, szóval most nézelődöm egy kicsit” – tette hozzá a holland, aki egy minimális esélyt azért fenntart a királykategóriás folytatásra:

vdg_birosag_1



„Persze sosem adod fel, mindig reménykedsz egy kicsit, de a történtek után már eleged van az egészből, különösen eleinte. Minél többet gondolkodok rajta, annál inkább megkönnyebbülök. Persze mindig ez volt a célom, és egy hang bennem még mindig azt mondja, hogy talán... Majd meglátjuk” – mondta a holland, aki azt is elárulta, hogy saját maga és ezzel együtt versenyzőtársai jogaiért folytatott harca pozitív visszajelzéseket kapott:

„Istállók, csapatfőnökök és versenyzők is megkerestek emiatt, és ez elégedetté is tesz. Most már kicsit nyugodtabb vagyok, és az a célom, hogy egy jó helyet szerezzek a következő szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: