DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari Raikkönen helyére akarja Hamiltont

A kétszeres F1-es világbajnok valószínűleg már a jövő héten meghosszabbíthatja szerződését a Mercedesszel, de a Ferrari is szeretne szert tenni szolgálataira a jövőben.

Egészen tavalyig úgy tűnt, hogy Fernando Alonso a legkeresettebb pilóta a mezőnyben, a spanyol renoméja viszont rohamosan csökken, így a száguldó cirkusz jelenlegi két élcsapata, a Mercedes és a Ferrari is odaadná fél karját a Lewis Hamilton szolgálataiért a 2015 után terjedő időszakra. A status quo-t nézve a britnek nincs oka elhagyni az ezüstös fedélzetet, hiszen minden esélye megvan arra, hogy megvédje világbajnoki címét, és a jelenleg érvényben lévő szabályok mellett a Mercedes valószínűsíthetően sokáig fog még a Forma-1 élvonalába tartozni.

Egyes források azt mondják, hogy Hamilton szerződése már kész van, egyedül az a bizonyos aláírás hiányzik még róla, viszont szignózás még a Spanyol Nagydíj előtti héten megtörténhet. Vannak azonban más pletykák is, méghozzá Maranello felől, hiszen a vörösök nagyon szeretnék egyszer az autójukban látni a Hamiltont, aki nem zárkózik el teljesen a lehetőségtől. „Bárki, aki idekerül, mindegy, hogy hová és milyen autóba, ha ránéz egy Ferrarira, azt gondolja: „Hú, ez menő!” De ahogyan mondtam korábban, boldog vagyok a helyemen, és remélem a Mercedes sokáig meg akar még tartani” – idézte a stevenage-i klasszist a BBC.



A hírek nemrég még öt éves szerződésről szóltak, azonban valószínűbb, hogy Hamilton két évvel hosszabbítja meg jelenlegi kontraktusát, egy éves opcióval jelent 2018-ra. A Ferrari viszont nem tágít, és ahogyan Marco Mattiacci volt, most Maurizio Arrivabene jelenlegi csapatfőnök is szeretné megkaparintani a kétszeres világbajnokot. Noha Hamilton a Mercedes iránti tiszteletből nem folytat nyílt tárgyalásokat Maranellóval, a csapatnál folyamatosan a közvélemény tudtára adják, hogy keresik Kimi Raikkönen helyettesét.

„Ha megkérdezik tőlem, hogy „Kimi megérdemli-e a szerződéshosszabbítást?”, azt válaszolom, hogy igen. De ha ezt mondom, akkor nem akarok egy tétlen pilótát. Fel akarom rázni, Kimi pedig akkor teljesít a legjobban, amikor egy kis veszély fenyegeti. Pszichológiai oldalról kell megközelíteni a dolgokat, a papír viszont még mindig fehér, és nincs rajta semmi. Néha előveszem a tollat, néha pedig elrakom” – mondta sejtelmesen az olasz.

Hamilton nemrég vásárolt magának egy 414 millió forint értékű Ferrarit, amit Toto Wolff úgy aposztrofált, hogy „nincs vele baj”. A paddockban viszont az a hír járja, ha nem köttetik meg a szerződés Barcelonában, az bizony nem jelent sok jót a Mercedesre nézve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: