DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Susie Wolff lehetőséget kap Barcelonában

Ahogyan az várható volt, az F1-es pilótahölgy vezetheti a Williams egyik autóját a Spanyol Nagydíj egyik pénteki szabadedzésén - a csapat érdekes csapatpolitikájának eredményeként.

Év elején a skót hölgy egyedül képviselte a Williams nem-versenyző részlegét, az FW37-es bemutatóján azonban mellette feszített Alex Lynn is, akik a Red Bull pilótaprogramját hagyta ott egy szebb, grove-i jövő kedvéért. Wolff aztán lehetőséget is kapott a szezon előtti tesztelések során, így joggal hihettük azt, hogy ha az állandó pilótákkal, Felipe Massával vagy Valtteri Bottassal történik valami, akkor ő lesz az, aki beugorhat a helyükre.



És lőn – a finn pilótának hátfájdalmai miatt ki kellett hagynia az Ausztrál Nagydíjat, sőt, egy ideig az is kérdéses volt, hogy felépül-e Malajziára. A sajtóban végigsöpört a hír, hogy ő lehet az első nő 39 év után, aki részt vehet egy versenyen, de Pat Symonds sietett lehűteni a kedélyeket, kijelentve, hogy Wolff nem tartalékversenyző. Mivel Lynn sem ebben a pozícióban tetszelgett, általános meglepetést keltett Adrian Sutil feltűnése a sepangi paddockban, mint hivatalos harmadik számú pilóta.

„Meglepő volt számomra, de tiszteletben tartom a csapat döntését. Talán olyat akartak szerződtetni, akinek nagyon tapasztalata van, így esett a választásuk Sutilra” – mondta Wolff. A német versenyző azonban még egy kört sem tett meg a Williamsszel, ezért érdekes, hogy ha neki kell készenlétben állnia, miért Susie Wolff kap lehetőséget majd Barcelonában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: