DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Ha Alonso nem nyer, vissza fog vonulni

Korábbi ferraris csapattársa jól ismeri a spanyol pilótát, aki általában nehezen viseli, ha nem jönnek az eredmények - Massa szerint ha a McLaren jövőre sem épít győztes autót, a hispán búcsút inthet az F1-nek.

Nincs könnyű helyzetben a spanyol pilóta, hiszen legjobb évein valószínűleg már túl van, idén már 34 éves lesz, és lehet, hogy nem akarja kivárni, amíg a McLaren-Hondából valóban győztes kombináció válik. Felipe Massa szerint, ha így történik, másik csapat helyett Alonso inkább a visszavonulást fogja választani. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgató szerint viszont ez nem fog megtörténni.



„Nagyon elkötelezett pilótáink vannak. Világbajnokok, akik ismét győzni akarnak, hisznek abban, amit csinálnak, és keményen dolgoznak” – idézte a franciát a thisisf1.com, ám Massa másképp látja a helyzetet. „Alonso nem könnyű eset. Eredményekre van szüksége, olyan személyiséggel rendelkezik, akinek lételeme, hogy az élen legyen. Ezt az évet még ki fogja bírni, de ha jövőre nem változnak a dolgok, át fogja gondolni a továbbiakat. Nem tudom mit fog csinálni, talán befejezi a karrierjét” – nyilatkozta Massa a brazil UOL Esporte portálnak.

A brazil azt hitte év elején, hogy McLaren-Honda versenyképesebb lesz idén az első négy futamon mutatottnál, mert tavaly a motorgyártó csendben tudott dolgozni erőforrásain. „De az is nyilvánvaló volt, hogy nem lesz könnyű számukra” – tette hozzá. „Az új szabályok nagyon komplikáltak, így idő kell nekik, hogy alkalmazkodjanak hozzájuk ugyanúgy, ahogyan a Ferrari és a Renault is tette. A Honda le van maradva egy évvel, de előre fognak lépni, és sokkal sikeresebbek lesznek 2016-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: