DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams: Nem kell annyi pénz, amennyi a Ferrarinak van

Néhány napja még azon sírtak a grove-iaknál, hogy harmadannyi büdzséből nem fogják tudni elkapni a Ferrarit, most viszont Rob Smedley mondta azt, hogy nincs is rá szükségük.

A jobban, mint remekül sikerült 2014-es évad után azt remélhette a Williams, hogy idén akár a világbajnoki címért folytatott harcban is elkaphatják a Mercedes grabancát, de csalódniuk kellett, hiszen a Ferrari egy huszárvágással előttük termett, és még nagyobb lett a lemaradásuk a címvédőhöz képest.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős igazgatója alig egy hete nyilatkozott úgy, hogy harmadannyi pénzből nehéz lesz lefaragni a hátrányt, most viszont, az f1i.com-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a felzárkózás e nélkül is sikerülhet. A brit szakember 10 évet töltött el a Ferrarinál, többek között Felipe Massa versenymérnökeként, így elég jól átlátja a maranellói csapat struktúráját.



„Olyan csapattól jöttem, mely elképesztő forrásokkal rendelkezik, de úgy gondolom, hogy nekünk erre nincsen szükségünk – sem pénzügyi szempontból, sem pedig a csapat tagjainak számát illetően. Mégpedig azért, mert a skála mindkét végén van egy kritikus tömeg, és ha elérsz egy bizonyos létszámot, az egy idő után eredménytelenséget is szülhet. Fontos, hogy nálunk ez ne történjen meg.”

Smedley szerint a Williams nagyszerű gárda, csak jobban ki kell használni a benne rejlő lehetőségeket. „Úgy gondolom, hogy a csapatunk nagyon agilis emberekből áll, ami jó alapot nyújt az további építkezéshez. Most már minden és mindenki a helyén van, beleértve a kulcsfigurákat a technikai részlegen, akik nagyszerűen tudnak együttműködni egymással. Most már csak arra van szükségünk, hogy támogassuk ezt, és hogy egy kicsivel több forrást biztosítsunk a számukra. De mindezt felelősségteljesen kell csinálni, hiszen nem dobhatsz be 300 embert a mély vízbe, azt mondva: csináljátok! Mi is három lépést hátrafelé tettünk meg onnan, ahol most vagyunk.”

„Minden a felelősségteljes növekedésről szól. De kell-e a cégnek növekednie? Kell-e a technikai részlegnek és a fejlődésre fordított forrásoknak növekednie? Persze hogy kell. Erre van szükségünk, ha bajnokságot akarunk nyerni” – tette hozzá a szakember, aki végtére megerősítette azt, hogy mindenképp nagyobb támogatásra van szükségük, még ha nem is akkorára, mint amekkorából a Ferrari gazdálkodik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: