DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stewart: Rosberg új erőre fog kapni

A háromszoros világbajnok szerint a háromhetes szünet alkalmas lesz arra, hogy Nico Rosberg rendezze a gondolatait, és felvehesse a kesztyűt Lewis Hamilton ellen.

Nico Rosberg ebben az évben egyértelműen alulteljesít Lewis Hamiltonnal szemben: eddig egy alkalommal sem tudta legyőzni a brit pilótát időmérőn, és a futamokon is mögötte végzett, így négy versenyt követően 27 pontos a lemaradása a pontversenyben. Tavaly, az év ugyanezen szakaszában négy ponttal vezetett a brit előtt (igaz, sokat segített ebben Hamilton melbourne-i kiesése), Sir Jackie Stewart viszont úgy véli, hogy a vártnál gyengébb kezdetet erős folytatás követheti, amiben a háromhetes szünet is Rosberg segítségére lehet.



„Ebben a pillanatban eléggé lehangolt Lewis egyenletes teljesítménye miatt” – nyilatkozta a skót legenda az Autosportnak. „De ez nem fog örökké tartani, mivel Nico toppilóta, és túl fog jutni ezen a perióduson. Nemrég még egy hét sem telt el két hétvége között, most viszont már több is eltelt ennél a legutóbbi futam óta. Ez alatt az idő alatt rendezheti gondolatait.”

A bajnoki címvédő Hamilton eddig nem talált legyőzőre az időmérőkön, és a négy versenyből 3 győzelmet, valamint egy második helyet szerzett – Stewart nem véletlenül gondolja úgy, hogy a brit egyfajta újonnan felfedezett érettséggel indul neki a versenyhétvégéknek. „Most már egyáltalán nem hullámzó a teljesítménye. Sokkal jobb helyzetben van, nagyon koncentrált, és minden eddiginél komolyabban veszi a vezetést.”

„Nem láttunk tőle túl sok hibát, és hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy tudna ettől jobban vezetni, mint ahogyan azt most teszi. Jelenleg ő a leggyorsabb versenyző a mezőnyben, nagyon elemében van és nagyon nehéz lesz legyőzni, ha így folytatja tovább” – tette hozzá Stewart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: