DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo enni jár Barcelonába

A Red Bull párosa már nagyon várja a spanyolországi F1-es hétvégét - a bikások komoly fejlesztésekkel készülnek a versenyre, de nem csak emiatt lesz izgalmas a hétvége Ricciardo és Kvjat számára.

Sokszor csak nyűgnek számít a barcelonai aszfaltcsík a pilóták számára, hiszen (jobb esetben) tesztkörök százait tették meg itt az előszezoni gyakorlások során, ráadásul a versenyek sem alakulnak a legizgalmasabban a montmelói hegyek lábánál. A Red Bull pilótái szeretnek itt vezetni, de nem csak a versenyzés élménye miatt várják már, hogy ott legyenek Barcelonában.

„Versenyezni és tesztelni itt két külön fogalom, hiszen versenyhétvégéken fantasztikus az atmoszféra a pálya körül” – nyilatkozta a Ricciardo a csapat hivatalos versenyelőzetesében. „Az aszfaltcsík maga egy völgyben helyezkedik el, így több helyről is nagyon jó kilátás nyílik rá, és amíg Alonso a pályán van, addig elég őrült a hangulat. De ez számunkra is jó, nem csak neki. Mindenesetre szép verseny lesz 3 spanyol versenyzővel, igazi zsongás.”



Riccardo nyilatkozatában kiemelte a DRS fontosságát a versenyen, de más miatt is szereti a spanyolországi hétvégét. „Nem vonatkoztathatok el attól, hogy a városnak van néhány remek strandja, én pedig imádom, amikor homok és víz van a közelben. Barcelona étkezés szempontjából is nagyszerű – nyilván odafigyelek arra, hogy mit eszek, de nem tartozom azok közé, akik teljes mértékben lemondanak a helyi fogásokról. A barcelonai éttermek jelentik a csúcspontot, nagyon szeretek ott enni.”

Danyil Kvjat a sok teszt ellenére nem gondolja úgy, hogy ujjgyakorlat lenne a Circuit de Catalunya. „Noha sokat gyakoroltunk már itt, ez nem jelenti azt, hogy kevésbé jelentene kihívást számunkra. A sokféle kanyar sok féle próba elé állít minket – egy versenyző számára nehéz és technikás, de ha minden összejön, élvezetes tud lenni.”

„Három hónapig éltem Barcelonában, amikor a Forma-Renault 2.0-ban versenyeztem, hiszen a közelben volt a csapatom főhadiszállása. Mivel beszélek olaszul, ezért könnyebb volt megismerkednem a spanyollal, ez pedig megkönnyíti az életemet. Sok barátom van a városban, és amikor ott vagyok, minden lehetőséget megragadok arra, hogy találkozzak velük” – mondta az orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: