DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa a Williamsnél szeretne maradni

Noha 2015-ben még távolabb került a győzelem, mint 2014-ben, Felipe Massa nem látja okát, hogy elhagyja a Williams-istállót. Sőt, továbbra is a világbajnoki címért akar harcolni.

2014 végén úgy tűnt, hogy a Williams – feltéve, ha marad a megszokott fejlődési tempó – előbb-utóbb megszorongathatja a Mercedest a bajnoki címért futott harcban, de a grove-i csapatnak csalódnia kellett. Igaz, továbbra sincsenek nagyon messze a csillagosoktól, a Ferrari beékelődésével már nehezen lehet kijelenteni, hogy Valtteri Bottas és Felipe Massa győzelemért fog harcolni idén.



A brazil pilóta mégis reménykedik benne, hogy ez a tendencia a jövőben még megváltozhat – Massa és a Williams is úgy mondja, hogy a pilóta élete formáját nyújtja, és tovább szövögetik közös álmaikat. „Az a tervem, hogy a Williamsből még versenyképesebb csapatot csináljak” – nyilatkozta a brazil pilóta hazája UOL Esporte nevű sportportáljának.

„Nagyon szeretek itt lenni, és nem gondolok sokat a koromra” – mondta a 34 éves pilóta. „Amíg élvezem, addig szeretnék versenyezni. A szerződésem erre plusz egy opciós évre szól, és nem látom okát, hogy miért ne maradjak.” A világbajnoki címet illetően Massa továbbra sem tett le életcéljáról. „Addig ez lesz az álmom, ameddig tudom, hogy lehetséges elérni” – tette hozzá a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: