DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Dennis: Lesz még domináns a McLaren-Honda

A wokingi alakulat első emberének nincsenek kétségei afelől, hogy egy szép napon a McLaren ismét uralni fogja a sportágat - méghozzá a Hondával együtt készül az újabb sikerkorszakra.

Története legpocsékabb szezonkezdését produkálta a McLaren, és mindössze Bahreinben tudtak előrébb törni a mezőny végéről, ahol Fernando Alonso végre harcolhatott egy keveset a középmezőny hátsó részének tagjaival. A dolog érdekessége, hogy annak a Hondának az erőforrásaival szenvednek, amely a wokingi história egyik legszebb fejezetét jellemezte, mégis, Ron Dennis úgy nyilatkozott a Formula1.com-nak, hogy a McLaren-Honda partnerkapcsolat erőfeszítései hamarosan meghozzák gyümölcsüket.



„Jegyezzék meg a szavaimat! Nyerni fogunk, és amikor így lesz, azt domináns stílusban tesszük majd. Nem akarok pontos időpontot megjelölni erre, mert az igencsak vakmerőség lenne. De akárhányszor végigsétálok a McLaren Technology Centerben, és beszélek az emberekhez, mindig komoly elhivatottsággal, égő vággyal, megingathatatlan önbizalommal és törhetetlen szellemiséggel találkozom. Ez mindig büszkévé tesz – együtt dolgozunk azon, hogy nyerni tudjunk.”

Dennis úgy vélekedik, hogy a Honda innovatív megközelítése a motorgyártás terén aggaszthatja a riválisokat. „Amikor az erőforrás tervezéséről és megépítéséről van szó, a Honda az élre kívánkozik – világviszonylatban. A vezetőik és a mérnökeik tudják, hogy a Forma-1-es motoruk még nem a legjobb, de az lesz. Ők is tudják, és mi is tudjuk, a pilótáinkkal együtt – ezért akarnak nálunk vezetni.”

„És amint látható, ezért akarnak sokan nálunk versenyezni – egyáltalán nem aggódok amiatt, hogy a Honda innovatív utat választ majd a motorjait illetően. Ha hosszabb távon gondolkozunk, ez inkább a többi csapat dolga” – mondta a McLaren elnök-vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: