DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csak 2016-ban jöhet az új Manor

Noha egyes hírek augusztusi bemutatásról szóltak, könnyen lehet, hogy a Manor csak jövőre mutatja be új F1-es autóját - a problémák nélkül már a Force Indiát fenyegetnék?

A csapat nehezen kezdődő 2015-ös szezonját a tavalyai Marussia módosított változatával kezdték el, ami azt is jelenti, hogy a motortérben is csak a Ferrari tavalyi erőforrása dübörög. Az eredeti tervek szerint az idei év második felében léphetett volna színpadra az új Manor-járgány, természetesen az új aggregáttal, de John Booth csapatfőnök még mindig nem tudja, mikor tudják a nagyközönség elé tárni az MR03B utódját.



„Valaki idézte tőlem, hogy augusztusban jön az új autó, de csak azt mondtam, hogy az augusztus nehezen tartható időpont lenne. Ezt a célt magunknak állítottuk fel, ahogyan minden más esetében is, amikor magasra helyezzük a lécet. Mire Barcelonában érkezünk, pontos képet kapunk majd arról, hogy hol is állunk pontosan” – nyilatkozta a csapatfőnök az F1i.com-nak adott interjújában.

Amikor a Manor-főnököt megkérdezték arról, hogy nem lenne-e jobb, ha az új autó csak 2016-ban mutatkozna be, így válaszolt: „Ez egy megfontolásra érdemes stratégia. Természetes, hogy versenyzünk és versenyezni szeretnénk, így látva azt az előrelépést, amit a Sauber és a Ferrari produkált, kicsit irigyek vagyunk.”

„Néha lejjebb kell adnunk a lelkesedésünkből, hogy hosszú távon tudjunk gondolkodni. Október óta nem voltunk a szélcsatornában, és az az autó még mindig egy előrelépést jelentett ahhoz képest, ahol most vagyunk. Az új motorral, úgy gondolom, hogy valahol a Force India közelében lennénk.  De praktikusan kell gondolkoznunk, azaz hogy hogyan tudjuk elérni a legversenyképesebb pozíciót” – tette hozzá Booth.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: