DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Toro Rosso nem fog nagy fejlesztésekbe

Úgy tűnik, a faenzai csapat ellőtte puskaporát, és már nem visz nagyobb újításokat egyik versenyre sem - Carlos Sainz szerint a Renault kezében van az előrelépés záloga.

Remek szezonkezdetet produkálta Toro Rosso, hiszen folyamatosan ott vannak a három élcsapat mögötti középmezőnyben. A „remek”-jelzőt még sem lehet szó szerint érteni, hiszen folyton műszaki hibák sújtják a faenzaiakat, így a pontversenyben csakis hetedik helyen tanyázik Franz Tost gárdája.

James Key szerint az előszezon harmadik tesztjére egy teljesen új autó készült, ami azt is eredményezte, hogy ebben az évben már nem várhatóak radikális változtatások az STR11-re. Az átalakított autóval Sainz az év első két versenyén pontokat tudott szerezni, míg Max Verstappen csal Malajziában végzett a Top10-ben, másik három versenyét műszaki hiba miatt feladni kényszerült.



Noha a csapatok többsége komoly fejlesztési csomaggal érkezik Barcelonába, Carlos Sainz az Autosportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Toro Rosso nem fog így tenni. „Természetesen viszünk néhány újítást, de nem kell komoly dolgokra gondolni. A legnagyobb, aerodinamikát érintő csomagunkat az utolsó barcelonai teszten vetettük be először, és minden ezt követő újítás kisebb mértékű lesz.”

Az aero mellett Sainz azonban a Renault erőforrásait tartja a kulcsnak a fejlődéshez. A franciák termékei eddig a mind a Red Bullnál, mind a Toro Rossónál többször is bemondták az unalmast, így van ok az előrelépésre. „A legnagyobb fejlesztést a motorok terén kell véghezvinnünk, hiszen itt nyerhetjük a legnagyobb teljesítményt” – mondta a spanyol, míg a Red Bull aerofőnöke, Dan Fallows pont saját területe fontosságát hangsúlyozta legutóbbi nyilatkozatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: