DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Haasnak nem diktálhat a Ferrari

Az F1-be a tervek szerint jövőre megérkező Haas csapatvezetője határozottan cáfolta a feltételezést, hogy az amerikai istálló a Ferrari B- vagy juniorcsapataként szerepelne a királykategóriában 2016-tól.

A Formula-1-es bemutatkozását jövő évre tervező, s erre folyamatosan készülő Haas csapattal kapcsolatban rendre visszatérő elképzelés a sajtóban, hogy a Ferrari B- vagy juniorcsapataként fognak szerepelni a királykategóriában. A legutóbb azzal a vad pletykával kapcsolatban merült fel ez, miszerint a Ferrari Kimi Raikkönent a Haashoz küldené jövőre, hogy így csináljanak helyet Valtteri Bottasnak.

Maga a B-státusz feltételezése arra vezethető vissza, hogy a Ferrari komoly technikai segítséget nyújt az istállónak amellett, hogy az erőforrásokat és a sebességváltót tőlük kapják az amerikaiak. A csapatfőnök, Günther Steiner, aki korábban a Jaguarnál és a Red Bullnál is dolgozott, a Motorsport-Totalnak nyilatkozva igyekezett tisztázni ezt a kérdést:

haas_logo



„Nem is értem a B-csapat kifejezés jelentését. Mások pedig juniorcsapatot emlegetnek... Ők számunkra egyszerűen egy jó partner, akik segítenek bejutni a Formula-1-be” – mondta Steiner, aki azt a feltételezést is cáfolta, hogy a Ferrari akadémiájának első számú neveltjét, Lello Marciellót, vagy bárki mást kellene a maranellóiak kérésére autóba ültetniük:

„Nem tárgyaltunk velük ilyen kérdésekről, mint a pilótafelállás. És nem szerepel a terveink közt, hogy B-csapat legyünk, hogy azt tegyük, amit ők akarnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: