DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hogyan jussunk ki pénteken a Nagy Futamra?

Holnap zajlik hazánk legnagyobb autós parádéja, a harmadik Nagy Futam – most azoknak az olvasóknak segítünk, akik tömegközlekedéssel szeretnének kijutni rá.

A Nagy Futamon repülőgépek és versenyautók is bemutatóznak, közöttük Formula-1-es Ferrarival és Red Bullokkal, amelyeket Kimi Raikkönen, Danyiil Kvjat és David Coulthard vezetnek majd – a 10:50-től 17:00-ig tartó pontos program itt érhető el. Az autós rendezvény a budai alsó és felső rakpart Döbrentei tér és Halász utca közötti szakaszán, valamint a Lánchídon és Széchenyi István téren zajlik, ezek környékét elzárják a forgalom elől, ami a tömegközlekedésre – és sokak helyszínre jutására – is hatással lesz. A Lánchídon gyalogosok átkelése sem lehetséges.



Némely forgalmi változás már tegnap és ma életbe lépett, mások csak május 1-től lesznek érvényben. Aznap a Széll Kálmán tér végállomás felé terelve fog közlekedni a 19-es és 49-es villamos – ez a két járat, csakúgy, mint a 18-as, vasárnap 12 és 18 óra között nem áll meg a Döbrentei térnél. A 2-es villamos 9 és 18 óra között kettéosztva közlekedik, a Boráros tér és Kossuth Lajos tér között pótlóbusz helyettesíti.

A fontosabb buszjáratokról: a 17-es és 86-os busz április 29-től egészen május 2-ig terelve, az Alagúton át közlekedik, míg május 1-jén 9 és 18 között a Széll Kálmán tér felé járnak. Ebben az idősávban a 16-os autóbusz egyáltalán nem közlekedik, míg a 105-ös járat az Erzsébet hídon keresztül jár. Az 5-ös buszt a Hegyalja úton át szintén terelik 9 és 18 óra között.

Az 1-es metró viszont a megszokottnál sűrűbben fog járni: 3-4 helyett 2-3 perces időközönként. A fenti változásokat összefoglaló lenti ábra nagyobb méretben itt érhető el, az összes módosításról a BKK honlapján olvashatnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: